T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / GEMLİK - Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi

Akademik Kurul Toplantısı

HEDEF 2024 KAPSAMINDA AKADEMİK KURUL TOPLANTISI

 

 

 

 

AKADEMİK KURUL TOPLANTISI                                               19/03/2024

Gündem:

1.      Başarı artırıcı sınavların değerlendirilmesi

2.      Bursa Büyükşehir belediyesinin yapacağı deneme sınavının değerlendirilmesi

3.      Öğrenci merkezli LGS ve YKS için yapılacak çalışmalar

4.      Etkinliklerin, konferansların planlanması.

Kararlar:

1.      İkinci dönem yapılan deneme sınavları incelendiğinde ve istatistiği çıkarıldığında bazı öğrencilerde başarı artışı gözlenmediği tam tersine azalma gözlendiği görüldü. Bu öğrencilerle zayıf oldukları alanlarda özel olarak takip ve görüşmeler yapılmasına karar verildi. Çalışma disiplininden kopan öğrencilerle daha fazla ilgilenilmesine karar verildi.

2.      Büyükşehir Bursa da yaptığı birinci deneme değerlendirildiğinde okullar arasında bir miktar okulumuzun geriye gittiği gözlendi. Bunda özellikle çalışma disiplininden kopan öğrencilerin etken olduğu gözlendi. Bu hafta yapılacak ikinci deneme için öğrencilerin daha iyi motive edilmesi üzerinde duruldu.

3.      İki hafta bir yapılan denemelerin kazanımlarla örtüşüp örtüşmediğinin iyi incelenerek yapılmasının önemli olduğu belirtildi. Çok zor ve çok kolay kazanımları dikkate almayan soru tiplerinin öğrenciye faydadan çok zarar verdiği belirtildi. Rehberlik çalışmalarının daha yoğun yapılmasının önemi üzerinde duruldu. Öğretmenler arasındaki koordinasyonun önemi üzerinde duruldu. Okul tanıtımı ve özellikle 1 Haziran da yapılacak 5. Sınıf kabul sınavı için komşu 4.sınıfların ziyaret edilmesine karar verildi. 9. Sınıflara daha başarılı öğrenci çekmek için özellikle 8. Sınıfların veli toplantılarına katılım gösterilmesi tanıtım yapılması bu amaçla Sosyal Medya hesaplarının da kullanılması.

4.      Mesleki tanıtım, bilim kampı, gezilerin öğrencileri olumlu motive ettiği gözlendi. Özellikle Ankara TUSAŞ, Bursa şehrimi tanıyorum, GUHEM, Panorama 1326 gibi gezilere devam edilmesine karar verildi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.04.2024 - Güncelleme: 02.04.2024 13:59 - Görüntülenme: 62
  Beğen | 3  kişi beğendi