BURSA / GEMLİK - Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi

Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak, okulumuz öğrencileri Codeweek Haftası'nda kodlama etkinliği düzenledi. Kodlama ve dijital becerilerin önemini vurgulayan bu etkinlik, öğrencilere teknoloji dünyasının kapılarını aralama fırsatı sunarken eğlenceli bir öğrenme deneyimi yaşattı.

Etkinlik kapsamında öğrenciler, kodlamanın temellerini öğrenme şansı yakaladılar. Özellikle Scratch gibi programlar kullanarak oyunlar oluşturmayı, temel algoritma becerilerini geliştirmeyi ve dijital dünyayı daha iyi anlamayı öğrendiler. Ayrıca, öğrenciler kendi projelerini geliştirmek ve yaratıcılıklarını sergilemek için fırsat buldular.

Okul Müdürü Ali BAHADIR, etkinliği şu sözlerle değerlendirdi: "Cumhuriyetimizin 100. yılı, Türk milleti için gurur verici bir dönüm noktasıdır. Bu etkinlik, öğrencilerimizin sadece teknik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda Cumhuriyetimizin temel değerlerini anlamalarına ve bu değerleri gelecekteki liderler olarak yaşatmalarına yardımcı olur."

Codeweek Haftası etkinlikleri, Cumhuriyetimizin 100. yılını vurgulayarak, öğrencilere teknoloji dünyasını keşfetme ve Cumhuriyet değerlerine saygı duyma fırsatı sunmuştur. Okulumuz, geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmeye ve Cumhuriyetimizin değerlerini gelecek kuşaklara aktarmaya devam edecektir.

24-10-202324-10-202324-10-2023

Yayın: 24.10.2023 - Güncelleme: 24.10.2023 19:20 - Görüntülenme: 258