T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / GEMLİK - Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi

"DİGİTAL KANATLAR"IMIZ İLE UÇMAYA HAZIRIZ

Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokul Bölümü öğrencileri tarafından “Dijital Kanatlar Projesi” uygulanmaya başladı.

              Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Arçelik A.Ş. arasında imzalanan ‘Dijital Kanatlar’ Projesi kapsamında ile 81 ilde 100 okulda 3 yıllık süreyle ortaokullarda 5-6. sınıflarda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerinde, 7-8. sınıflarda ise Teknoloji ve Tasarım derslerinde uygulanacaktır.

               Bu çerçevede okulumuzda bünyesinde kurulan Bilişim Teknolojileri sınıfımızda Bilişim Öğretmenimiz Sedat VARLIK tarafından proje hayata geçirilmeye başlandı. Ortaokullarda öğrenim gören öğrencilere yazılım (programlama ve kodlama), donanım ve üretim konularında eğitimler verilmesi ve bu sayede teknolojiyi etkin olarak kullanabilme becerilerinin kazandırılması için nitelikli ortam ve etkinliklerin planlanması amacıyla başlanan projede öğrencilerimiz değişik alanlarda kodlamalar yaparak üretime geçmektedirler.

Dijital Kanatlar Projesi’nde ortaöğretim öğrencileri için kodlama ve 3B tasarım becerilerini geliştirecek, 5. ve 6. sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi ile 7. ve 8. sınıf Teknoloji ve Tasarım dersleri Arçelik 3D Yazıcı, iPad ve Twin kitleriyle zenginleştirildi.

Dijital Kanatlar Projesi kapsamında MEB kazanımları çerçevesinde hazırlanan eğitim içerikleri ile öğrencilere 21. yüzyıl becerileri kazandırmayı hedefliyoruz. Dijital dünyanın eğitim sistemine getirdiği yenilikleri özümseyerek, öğrencilerin yeniden yorumlayabilmesini sağlamayı bekliyoruz.

Arçelik 3B Yazıcı, iPad ve Twin kitleriyle zenginleştirdiğimiz müfredatımız ile öğrencilerin algoritmik ve bilişsel düşünce becerisini, problem çözme yeteneğini, eleştirel düşünce becerisini geliştirerek, yaşam boyu öğrenmeyi gerçekleştiriyoruz.

 

"Dijital Kanatlar" ımız ile biz uçmaya hazırız. Sizleri de bekleriz.

 5. Sınıf Seçme Sınavına başvurmak için TIKLAYINIZ

 

 

30-03-202330-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.03.2023 - Güncelleme: 30.03.2023 11:56 - Görüntülenme: 101
  Beğen | 1  kişi beğendi