T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / GEMLİK - Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi

Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesinde 15 Günde 25 Ayrı Etkinlik

Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu Aralık ayı içerisinde 15 günde  25 ayrı etkinliğe imza atarak   sosyal ,kültürel ve sportif faaliyetlerdeki farklılığını bir kez daha öne çıkardı.

Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi Aralık ayında 

15 Günde  

25 ayrı Etkinlik

Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu Aralık ayı içerisinde 15 günde  25 ayrı etkinliğe imza atarak   sosyal ,kültürel ve sportif faaliyetlerdeki farklılığını bir kez daha öne çıkardı.

 

     Geçtiğimiz yıl 240 gün içerisinde 140 etkinlik gerçekleştiren Gemlik AİHL  bu sene de konferans,seminer,

sergi,program,tiyatro,sinema gösterisi,gezi, tanıtım,yarışma,spor etkinliği gibi farklı alanlarda çeşitli programlar gerçekleştirmeye devam ediyor.

     Gemlik AİHL´de öğrenciler  okul derslerin yanı sıra kültürel etkinlikler içerisinde de yer almaya devam ediyorlar, Sadece Aralık ayı içerisinde 20 den fazla etkinlik gerçekleştiren okul da  ders ve etkinlikler birlikte yürütülüyor.

 

Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesinde Aralık ayı içerisinde yapılan gerçekleştirilen faaliyetler şöyle:

 

1- ENGELLERİ KALDIRALIK YÜRÜYÜŞÜ:Dünya Engelliler Günü nedeniyle Okul Rehber öğretmeni Canan Altundal önderliğinde 90 öğrencinin katılımıyla Engelsiz Kafeye engelleri kaldıralım yürüyüşü vatandaşlarca da ilgiyle izlendi

 23-12-2018

























2-ESKİŞEHİR GEZİSİ :Okul Müdür başyardımcısı Şuayb Serdaroğlu ve öğretmenler Mehmet Taştekin ile Özlem Acar rehberliğinde  düzenlenen Osmangazi Ünv ve ve Eskişehir Gezisinde öğrenciler Osmangazi ünv gezip bölümler hakkında bilgiler alırken Eskişehir´de  masal park,Su altı Dünyası,Hayvanat Bahçesi,Odun Pazarı Evleri ve Balmumu Müzesi gibi yerleri de gezme imkanı buldular

 

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 3- SOHBET HALKASI:Okul Rehber öğretmeni Şeyma Yılmaz´ın öncülüğünde iki yıldır devam eden ve 50 den fazla Kız öğrencinin katıldığı  sohbet halkasında bu ay sohbetlere ve İlçe müftüsü Reşat Şavlı´nın da iştirakıyla ebru öğreniyorum gibi etkinliklere devam edildi.

 

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



















4-KİTAP BAĞIŞI :Okulun ortaokul kısmına yeni bir kütüphane ve Kur´an okuma sınıfı kazandırıldı. Ortaokul öğrencilerini sevindiren iki yeni sınıf kullanılmaya başlanırken Türkçe öğretmeni Eyüp Ümit Karaman öncülüğünde öğrenciler kütüphaneye kitap bağışında bulundular. 

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 







5- SİYER BİLGİ YARIŞMASI : Meslek dersleri öğretmeni Yavuz Çakmakçı rehberliğinde Ortaokul 8.sınıf öğrencileri arasında düzenlenen bilgi yarışması büyük çekişmeye sahne olurken yarışmayı 8-E sınıfı kazandı. Dereceye giren öğrencilere para ödülü verildi. 

23-12-2018























6-İLAHİ OKUMA YARIŞMASI: Arapça öğretmeni Rumeysa Unsu tarafından düzenlenen İlahi okuma yarışmasında öğrenciler birbirinden güzel ilahileri seslendirdiler. 

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

















 7-EV ZİYARETLERİ :Okulun rehber ve sınıf öğretmenleri tarafından sürdürülen veli ziyaretlerine bu ayda devam edildi. Son hafta 9-c sınıf öğrencisi Petek Remzıeva Kyazımova´yı ziyaret edilerek hasbıhal edildi.

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 

8-TİYATRO GÖSTERİSİ :Pandomim sanatçısı Adem Yıldırım ve Derya Hatipoğlu´nun oynadığı Sessiz Adımlar adlı tiyatro gösterisinde öğrenciler doyasıya eğlendi. 

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




9-SEVGİ EVLERİ ÇOCUKULARIYLA BULUŞMA:Canan Altundal ve Suat Gül öğretmenlerin öncülüğünde ilçemizde Sevgi evlerinde kalan öğrencilerle akşam yemeği buluşulup  küçük hediyeler sunuldu.Okul Öğretmenleri Ruken Yavuz Kanbur,Suat Gül,Canan Altundal ve Ayşe Arslan Ekinci buluşmada  öğrencilere aldıkları hediyeleri sundular.

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 








10-SİNEMA GÖSTERİSİ:Gemlik Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü öncülüğünde okul konferans salonunda veli ve öğrencilere Tut yüreğimden anne filminin gösterimi 

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 










11-ÜNV.TANITIM :İbn Haldun Üniversitesinin konferans salonunda tanıtım sunumu 12.sınıf öğrencilerince ilgiyle izlendi 

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 











12-KONFERANS : GAİHL Mezunu Muhammed Kara mezun olduğu okulda  öğrencileri İmam Hatipli olma şuuru olma konulu sohbette bulundu. 

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 







 13-SAĞLIKLI YAŞAM SEMİNERİ : Okul Rehber öğretmeni Canan Altundal  ´Sağlıklı Yaşıyorum´ etkinliğinde öğrencilere tavsiye ve uyarılarda bulundular.

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




14-VOLEYBOLDA 4 TE DÖRT :Okul Beden Eğitimi Öğretmeni Bekir Gülırmak´ın çalıştırdığı okul Voleybol takımı bu senede büyük başarılar kazanmaya devam ediyor. Bu dönem yapılan Bursa ´da yapılan 4 maçı da 3-0 gibi net skorlarla kazanan Gemli AİHL Voleybol takımı Bursa´da şimdiden yarı final başarısın gösterdi. 

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 










15-KÜLTÜREL VE MESLİKİ YARIŞMALAR :Din öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen mesleki yarışmalara katılan Gemlik AİHL 8. sınıf öğrencilerinden   İzzet Batıoğlu Kur´an-ı Kerim okuma yarışmasından 3, yine 8.sınıf öğrencilerinde Esma Bahadır´da Hafızlık yarışmasında Bursa il 4.sü oldu. Mesleki yarışmalardan Liseler arası  Ezan okuma ve Hafızlık yarışması Bursa İl finali de 27 Aralık Perşembe günü Gemlik AİHL ev sahipliği yapacak.10 Aralık Uİnsan Hak. günü nedeniyle yapılan komp.yarışmasında da Menekşe Özoğlu İlçe 3.sü olmuştur. 

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 









16- DERSİMİZ SİSTEMZEMZEM PROGRAMI : Meslek dersleri öğretmeni M.Ali Pekcanlı´nın hazırladığı etkinlikle ortaokul ve 9.sınıf öğrencilerine zemzem suyu tanıtıldı ve ikram edildi. 

23-12-2018




















 17- SATRANNÇ TURNUVASI :Ortaokul ve lise öğrencileri arasında okulda satranç turnuvaları düzenlendi.

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 







18- ARAPÇA GÜNÜ : 18  Aralık Dünya Arapça günü (18 Aralık)  nedeniyle Arapça Kulübü öğretmeni Şerafettin Aydın ve Arapça Öğretmeni Rümeysa Unsu bir dizi etkinlikle öğrencilerin dikkatini bu güne çekmeyi başardılar 

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




19- HAYVANAT BAHÇESİ GEZİSİ:Türkçe öğretmenimiz Eyüp Ümit Karaman,İngilizce Öğretmenimiz Özlem Acar ve Rehber öğretmenimiz Canan Altundal´ın katılımıyla 7/A sınıfı veli ve öğrencileri Bursa Botanik park gezisi düzenlediler. 

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 













20- ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ :Okul rehber öğretmeni Şeyma Yılmaz öncülüğünde lise öğrencilerinden Akif Güneş,Petek Kyazımova,Ömer Süha Özbay  enstüraman çalarak;Mahmut Cınak şiir okuyarak,Emrah Oruç ve Muhammed Vural sahne  gerçekleştirdiği Müzik ve şiir dinletisi öğrencilerin büyük beğenisi kazandı 

23-12-2018



















21-SATRANÇ VE KARATE KURSLARI :Okulun ortaokul öğrencilere Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içerisinde düzenlenen satranç ve karate kurslarına devam ettiler. 

23-12-2018






















22 -ETKİLİ DİNMELE PROGRAMI :Din Psikolojisi uzmanı Ayşegül Demircan  ile iletişim becerileri ve etkin dinleme etkinliğinde öğrenciler hem sahnede rol yaparak bizzat katıldılar hem de uzamından konuyla ilgili önemli bilgiler aldılar

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


















23- CAMİDE KAHVALTI:Okul Meslek dersleri öğretmeni M. Ali Pekcanlı Ortaokul 5.sınıf öğrencilerine camiyi sevdirmez etkinlikleri kapsamında camide kahvaltı programı  öğrenci ve veliler tarafından beğeniyle karşılandı. 

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 

 





















 24-KİMYA BÖLÜMÜNE ZİYARET :Okul Müdürü Ali Bahadır rehberliğinde 20 öğrenci Uludağ Ünv.kimya bölümünü ziyaret ederek Kimya projeleri hakkında bilgi aldılar. 

23-12-2018

 

 

 

 

 

 

 















25- OKULDA DİYABET SEMİNERİ :Okul hemşiresi Yasemin Fidan ´Okulda Diyabet konulu sunumuyla sağlıklı beslenme konusunda bilgiler sundu. 

 23-12-2018

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.12.2018 - Güncelleme: 24.12.2018 11:02 - Görüntülenme: 1069
  Beğen | 4  kişi beğendi