BURSA / GEMLİK - Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi

Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi

İmam Hatip Lisesi Cad. No 8 Gemlik/BURSA
Vizyon
Sosyal Kültürel faaliyetler, akademik başarı ve din öğretiminde ulusalda lider ve model projeleriyle Ulusal ve Uluslararası alanda tanınan okul olmak.
Misyon
Biz; çağın gerekleri ile donanmış, bilimsel yöntem ve teknikleri kullanan, özgür düşünen, milli ve evrensel değerleri benimsemiş, bilgiyi üreten bireyleri yarınlara hazırlamak için varız.
Başarılar
2012 TKY Ekip Dalı Bursa Birinciliği 2012 TKY Ekip Dalı Türkiye İkinciliği 2014 TKY Kurum Kategorisi Bursa Birinciliği
Toplantı Salonu :1
İngilizce-Arapça
Pansiyon Bilgileri
Devlet Parasız Yatılı(DPY) 70 Kapasiteli erkek pansiyonu
Ulaşım
Bursa Merinos Kavşağından 10 dakikada bir kalkan 101 numaralı belediye otobüsüyle ulaşımı her an kolay ve mümkündür.
Gemlik´in her yerinden servis ve otobüs imkanı vardır.
Kayhan Mah. Ticaret Lisesi Cad. No: 8 Gemlik / Bursa
Okulumuz Gemlik İlçe Merkezinde olup Bursa Kent Meydanından uzaklığı 32 km dir.
9.Sınıflara 60 Kız/Erkek
Taban-Tavan Puan Bilgileri
3,75-70 Puan arası Sınavla öğrenci almaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
https://gemlikanadoluihl.meb.k12.tr/ adresinde, Hedef 2021 başlığı altında son beş yılda Üniversite yerleştirme bilgileri paylaşılmıştır. Her sene ilk 2000 içine en az bir öğrenci girmektedir. Tıp, Hukuk, Diş Hekimliği, İlahiyat, Mühendislik gibi geniş yelpazesi vardır. LGS puanı ile aldığımız öğrenciler ilk defa 2022 yılında mezun olacak olup daha umutluyuz.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%1,5-20 arası 2020 yılında üst kademe öğrenci yerleştirme yüzdesi.
Sportif Etkinlikler
2020 Yılında Voleybol Bursa Birinciliği Türkiye Yarı final müsabakaları. Tekvando Bursa Birinciliği Judo Bursa ikinciliği 2023 Judo Türkiye ikinci ve üçüncülüğü Judo Türkiye beşinciliği 2023 Voleybol kızlar Bursa üçüncülüğü, Erkekler dördüncülüğü her iki dalda Gemlik Birinciliği
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK 4006, 2204 B İl Finali Kitap Okuma Yarışmaları. İngilizce SCrabble Yarışmaları
Proje Çalışmaları
Etwinnig alanında üç proje Oku-Yorum Kitap okuma projesi Harezmi Projesi Endülüs Kitap okuma projesi 2023 Zeka Oyunları ODTÜ Türkiye finali
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus Öğrenci ve Öğretmen hareketliliği projeleri başvurusu 2021 yılı için yapıldı.
Diğer Hususlar
Okulumuz Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün mesleki alanda projeleri olan; OKU-YORUM, 40 Hadis, 40 Ayet, Evin Okula Yakınlaşması gibi pek çok projeyi okulda ve Gemlik ilçesinde uygulamaktadır. Diyanet teşkilatı ile ortaokul hafızlık projesi kapsamında 40 civarında öğrenci hafızlığını bitirmiştir.